Assalomu alaykum! “Gulxan” jurnali saytiga xush kelibsiz!

Saytimizda bir-biridan qiziqarli maqolalar, hikoyalar, ertaklar va she’rlarni o‘qishingiz mumkin. Turli fanlarga oid ma’lumotlar bilimlaringizni yanada boyitishga yordam beradi!

Martin pirogi

Kerakli mahsulotlar: 6 ta tuxum, 3 piyola shakar, 2 piyola qatiq, 1 piyola smetana, 250 gramm margarin, 2 choy qoshiq ichimlik sodasi.

Tayyorlanishi: Tuxumni shakar bilan yaxshilab ko‘pirtiriladi. Qatiq bilan smetana solib aralashtiriladi. Margarinni eritib, sovugandan keyin qo‘shiladi. 2 choy qoshiq soda va un solib bo‘tqa holiga kelguncha aralashtiriladi. Tayyor bo‘lgan bo‘tqani teng ikkiga bo‘lib yarmiga kakao qo‘shiladi. Qolipni yog‘lab oq va qora xamirni ustma-ust 2 qoshiqdan solinadi. O‘rta olovda 45 daqiqa pishiriladi.

2016–2023 © “Gulxan” jurnali tahririyati. Barcha huquqlar himoyalangan. Saytdan ma’lumot olinganda manba ko‘rsatilishi shart.