Assalomu alaykum! “Gulxan” jurnali saytiga xush kelibsiz!

Saytimizda bir-biridan qiziqarli maqolalar, hikoyalar, ertaklar va she’rlarni o‘qishingiz mumkin. Turli fanlarga oid ma’lumotlar bilimlaringizni yanada boyitishga yordam beradi!

Nonushta uchun

Kerakli mahsulotlar: 1 bogʻ koʻkpiyoz (yana boshqa koʻkatlar qoʻshsa ham boʻladi), 2 dona tuxum, 3 osh qoshiq un, 3 osh qoshiq yogʻ, 0,5 choy qoshiq razrixlitel, un, tuz, murch, (tuyilgan qizil qalampir), quritilgan sarimsoq talqoni.

Tayyorlanishi: Koʻk piyoz mayda qilib toʻgʻraladi va tuxum, ziravorlar, razrixlitel, un, yogʻ solib aralashtiriladi. Blinchik (quymoq) xamiriga oʻxshagan suyuq xamir hosil boʻladi. Kichikroq tovaga ozgina yogʻ solib, aralashma qalinroq quyilib, qoshiq yordamida tekislab yoyiladi. Ustiga qora sedana sepib, 10 daqiqa past olovda usti yopiq holda pishiriladi. Soʻngra orqa tarafini oʻgirib, yana 7–8 daqiqa pishiriladi.

2016–2023 © “Gulxan” jurnali tahririyati. Barcha huquqlar himoyalangan. Saytdan ma’lumot olinganda manba ko‘rsatilishi shart.